|
|
|
แก้ววอก
ชั้นประถม
ออฟไลน์
กระทู้: 401
ระดับ: ขี้เหล้าพันธ์แท้
|
|
« ตอบ #3 เมื่อ: วันที่ 02 ตุลาคม 2010, 20:48:43 » |
|
ปั้นข้าวนึ่งก้อนใหญ่ๆ เอาเข้าจ้ำออมน้ำปู๋ แล้วบิข้าวตางปื้นเป๋นกำมอกปอดีปากจ้ำน้ำปู๋ตี่เฮาจ้ำมากำแรก(ตี่ติดข้าวตังบน) กินไปกิ๋นจ๋นหมดก้อน ลำขนาดนักเน้อ หรือตี่ฮ้องกั๋นว่าข้าวอว้ายน้ำปู๋ หรือข้าวบ่ายน้ำปู กิ๋นแล้วปากหอมนักแก http://library.cmu.ac.th/ntic/lannafood/method_clip.php?id=21สะมั๋ยตั๋วข้าม่อนแก้วเป๋นละอ่อน วันๆขึ้นอยู่เก้าบ่าขาม เอาน้ำปูขึ้นไปตวยเน้อ แล้วก่นังอยู่บนเก้าบ่าขาม เด็ดบ่าขามน้อยมาโอดน้ำปู๋ ตึงมีความสุขขนาดหนัก แต่ยั่งว่า สุดท้ายก็ kee แหลวคว๊ากๆเน้อ ยาน๊อกซี่เอาปอจั่มบ่าอยู่
|
|
« แก้ไขครั้งสุดท้าย: วันที่ 02 ตุลาคม 2010, 21:02:16 โดย แก้วข้าวเย็น »
|
IP :
บันทึกการเข้า
|
ฮ่วม สนับสนุน การใจ๊ภาษาเมืองกำเมืองหื้อถูกต้อง อย่างเป๋นตางก๋าน
|
|
|
|
|
|
|
>:l!ne-po!nt:<
~: ดาบราชบุตร :~
แฟนพันธ์แท้
ออฟไลน์
กระทู้: 10,257
~>: แขกดอย :<~
|
|
« ตอบ #8 เมื่อ: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 08:49:43 » |
|
|
!!!!! กว่า ๑,๑๐๐ กม.จากยอดดอยสู่ทะเล...ตะวันออก !!!!! www.facebook.com/1100kilometer||||| ธรรมชาติสร้างอากาศบริสุทธิ์ ส่วนมนุษย์นั้นสร้างอาวุธเพื่อทำลาย |||||
|
|
|
|
|
|
ละอ่อนโบราณ
ระดับ :ป.โท
ออฟไลน์
กระทู้: 4,466
|
|
« ตอบ #12 เมื่อ: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 16:09:15 » |
|
|
|
|
|
|
taekeuk_poomse
บุคคลทั่วไป
|
|
« ตอบ #14 เมื่อ: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 16:19:54 » |
|
บ้าาาาา สาบน้ำปู๋อุ่ยๆ ห๋อ ไผมาเคี่ยวน้ำปู๋หยังตำ่หมู่นี้แน๊ะ
|
|
|
|
~KT 2 U~
สมาชิกลงทะเบียน
ระดับ :ป.โท
ออฟไลน์
กระทู้: 2,601
♥ แม่ค้าออนไลน์ ผู้ซึ่งเลี้ยงลูกอยู่บ้าน ♥
|
|
« ตอบ #15 เมื่อ: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 18:50:01 » |
|
นี่แหล่ะเมืองแต้ๆ สาบน้ำปู๋แล้วกึ๊ดเติงหาสมัยละ่อ่อน สมัยตี้บรรยากาศแวดบ้านยังเป๋นบ้านนอกแต้ๆ อะหยังก็ม่วน ล่นเล่นกั๋นเกิบก็บ่ใส่ เป๋นละอ่อนเล่นคลุกฝุ่น คลุกดิน เสื้อผ้ามอมแมมดีขนาด เอาสตางค์เหรียญบาืทมัดห่อติดเสื้อ แข่งขามีก้าฮอยหนาม ฮ้ายบ่ว่ามันเนาะ อิอิ และแล้วก็มีสูตรแป๋งน้ำปู๋มาฝากแล้วเจ้า เครื่องปรุง - ปู๋ แน่นอนใจ้ส่วน "อก" เด็ดแข่งเด็ดขา เอากีมไปต้ม(ลำขนาดอิอิ) - ใบข่า - ใบจั๊กไค (ตะไคร้) - ใบบ่าก้วยก๋า (ใบฝรั่ง) ขั้นตอนการทำ - เอาใบข่า ใบจั๊กไค ใบบ่าก้วยก๋า มาต๋ำหื้อละเอียด แล้วก็เอาอกปู๋ลงต๋ำ (เอาแหลวๆ) หรือว่า จะใจ้เครื่องปั่น ปั่นเอาก็ได้เจ้า เอาส่วนผสมทุกอย่างใส่ลงไปแล้วปั่นหื้อเข้ากัน - เสร็จแล้วหมักไว้ 1 คืน - เมื่อหมักได้ตี้ ก็เอามาเคี่ยวไฟอ่อนๆ ถ้าไผว่างๆ ก็ใจ้เวลาประมาณ 1 วันในก๋ารเคี่ยวน้ำปู๋ 1 หม้อ แต่ถ้าบ่ค่อยว่างก็ใจ้เวลาหลายวันผ่อง(พอได้อยู่ก็เอามาเคี่ยว จะออกบ้านก็เอาออกละไว้หั้นก่อน ปิกมาก็เคี่ยวต่อได้เจ้า) พอเคี่ยวได้ตี้แล้ว เฮาก็จะได้น้ำปู๋กลิ่นยั่วน้ำลายไว้กิ๋นแล้วเจ้า ฮ้าๆๆ แ้ล้วในตี้สุด น้ำปู๋ของป่อตี้เคี่ยวตั้งแต่วันซืน ต๋อนนี้ใกล้จะได้กิ๋นแล้วเจ้า ฮ้าๆๆๆ จากปู๋ประมาณ 1 หม้อใหญ่ๆ พอเคี่ยวจนได้ตี้ จะเหลืออยู่น้อยเดว ( เปิ้นตึงว่าของลำๆ มันแป๋งยาก จะกิ๋นก็ยังกิ๋นยาก )
|
|
|
|
|
pattanaj
บุคคลทั่วไป
|
|
« ตอบ #17 เมื่อ: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 21:37:56 » |
|
แถวแจ้ห่ม ลำปางก่ามีหนา แต่สูตรตางปู้นเปิ้นจะบ่าใส่ใบบ่าหมั้น ( บ่าก้วยก๋า ) หนา
|
|
|
|
by97
ชั้นประถม
ออฟไลน์
กระทู้: 161
|
|
« ตอบ #18 เมื่อ: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 22:49:57 » |
|
ตี่มันเผ็ดเบิ้นใสพริกตวยก่อ
|
ตนเองมีความสุขแต่อย่าอยู่บนความทุกของคนอี่น
|
|
|
~KT 2 U~
สมาชิกลงทะเบียน
ระดับ :ป.โท
ออฟไลน์
กระทู้: 2,601
♥ แม่ค้าออนไลน์ ผู้ซึ่งเลี้ยงลูกอยู่บ้าน ♥
|
|
« ตอบ #19 เมื่อ: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 23:04:58 » |
|
ตี่มันเผ็ดเบิ้นใสพริกตวยก่อ
น่าจะเป๋นตี้ใบข่า เจ้า เพราะใบข่าน่าจะมีรสเผ็ดฮ้อน (น่าจะแม่น ก็บ่เกยกิ๋นข่าเ้จ้า ฮะๆ บ่มัก)
|
|
« แก้ไขครั้งสุดท้าย: วันที่ 03 ตุลาคม 2010, 23:08:26 โดย ~หมูllว่ีีullดง~ »
|
IP :
บันทึกการเข้า
|
|
|
|