|
Alony
มัธยม
ออฟไลน์
กระทู้: 649
^_____^
|
|
« ตอบ #21 เมื่อ: วันที่ 04 ตุลาคม 2010, 11:08:28 » |
|
นี่แหล่ะเมืองแต้ๆ สาบน้ำปู๋แล้วกึ๊ดเติงหาสมัยละ่อ่อน สมัยตี้บรรยากาศแวดบ้านยังเป๋นบ้านนอกแต้ๆ อะหยังก็ม่วน ล่นเล่นกั๋นเกิบก็บ่ใส่ เป๋นละอ่อนเล่นคลุกฝุ่น คลุกดิน เสื้อผ้ามอมแมมดีขนาด เอาสตางค์เหรียญบาืทมัดห่อติดเสื้อ แข่งขามีก้าฮอยหนาม ฮ้ายบ่ว่ามันเนาะ อิอิ และแล้วก็มีสูตรแป๋งน้ำปู๋มาฝากแล้วเจ้า เครื่องปรุง - ปู๋ แน่นอนใจ้ส่วน "อก" เด็ดแข่งเด็ดขา เอากีมไปต้ม(ลำขนาดอิอิ) - ใบข่า - ใบจั๊กไค (ตะไคร้) - ใบบ่าก้วยก๋า (ใบฝรั่ง) ขั้นตอนการทำ - เอาใบข่า ใบจั๊กไค ใบบ่าก้วยก๋า มาต๋ำหื้อละเอียด แล้วก็เอาอกปู๋ลงต๋ำ (เอาแหลวๆ) หรือว่า จะใจ้เครื่องปั่น ปั่นเอาก็ได้เจ้า เอาส่วนผสมทุกอย่างใส่ลงไปแล้วปั่นหื้อเข้ากัน - เสร็จแล้วหมักไว้ 1 คืน - เมื่อหมักได้ตี้ ก็เอามาเคี่ยวไฟอ่อนๆ ถ้าไผว่างๆ ก็ใจ้เวลาประมาณ 1 วันในก๋ารเคี่ยวน้ำปู๋ 1 หม้อ แต่ถ้าบ่ค่อยว่างก็ใจ้เวลาหลายวันผ่อง(พอได้อยู่ก็เอามาเคี่ยว จะออกบ้านก็เอาออกละไว้หั้นก่อน ปิกมาก็เคี่ยวต่อได้เจ้า) พอเคี่ยวได้ตี้แล้ว เฮาก็จะได้น้ำปู๋กลิ่นยั่วน้ำลายไว้กิ๋นแล้วเจ้า ฮ้าๆๆ แ้ล้วในตี้สุด น้ำปู๋ของป่อตี้เคี่ยวตั้งแต่วันซืน ต๋อนนี้ใกล้จะได้กิ๋นแล้วเจ้า ฮ้าๆๆๆ จากปู๋ประมาณ 1 หม้อใหญ่ๆ พอเคี่ยวจนได้ตี้ จะเหลืออยู่น้อยเดว ( เปิ้นตึงว่าของลำๆ มันแป๋งยาก จะกิ๋นก็ยังกิ๋นยาก ) แม่มักขนาดน้ำปู๋เนี่ย แต่บ่เกยแป๋งเองเลย อยู่ในเมืองตวยน่ะเจ้า สั่งซื้อเปิ้นตลอดแต่ก็สั่งกะคนฮู้จักกั๋น กั๋วผ้าห่มอยู่ในน้ำปู๋555 กระปุกน้อยเดียวร้อยป๋าย มีผ่องก่อ อยากสั่งซื้อกระปุกอ่ะเจ้า อิอิ
|
" ฉันจะมองแต่ข้อดีของผู้คน เพราะตัวฉันเองก็ไม่ใช่คนที่สมบูรณ์แบบ ฉันจึงไม่บังคับที่จะตรวจสอบข้อผิดพลาดของผู้อื่น " ( Mahatma Gandhi )
|
|
|
~KT 2 U~
สมาชิกลงทะเบียน
ระดับ :ป.โท
ออฟไลน์
กระทู้: 2,601
♥ แม่ค้าออนไลน์ ผู้ซึ่งเลี้ยงลูกอยู่บ้าน ♥
|
|
« ตอบ #22 เมื่อ: วันที่ 04 ตุลาคม 2010, 11:14:32 » |
|
ข้างบ้านเคี่ยวมาเป๋นเดือนแล้ว..กลิ่นสุดยอด ดมจ๋นหน้าบวมต๋าบวม เปิดหน้าต่างบ่าได้เลย ยังดีตี้ต๋อนนี้ลมเปลี่ยนทิศ ต๋อนกิ๋นนะลำ แต่ต๋อนทนดมกลิ่นนี้ก่า..ไค่ขุดเสาเฮือนย้ายหนีง่าว....
ก็นั่นเน๊าะ..... นี่แหล่ะเมืองแต้ๆ สาบน้ำปู๋แล้วกึ๊ดเติงหาสมัยละ่อ่อน สมัยตี้บรรยากาศแวดบ้านยังเป๋นบ้านนอกแต้ๆ อะหยังก็ม่วน ล่นเล่นกั๋นเกิบก็บ่ใส่ เป๋นละอ่อนเล่นคลุกฝุ่น คลุกดิน เสื้อผ้ามอมแมมดีขนาด เอาสตางค์เหรียญบาืทมัดห่อติดเสื้อ แข่งขามีก้าฮอยหนาม ฮ้ายบ่ว่ามันเนาะ อิอิ และแล้วก็มีสูตรแป๋งน้ำปู๋มาฝากแล้วเจ้า เครื่องปรุง - ปู๋ แน่นอนใจ้ส่วน "อก" เด็ดแข่งเด็ดขา เอากีมไปต้ม(ลำขนาดอิอิ) - ใบข่า - ใบจั๊กไค (ตะไคร้) - ใบบ่าก้วยก๋า (ใบฝรั่ง) ขั้นตอนการทำ - เอาใบข่า ใบจั๊กไค ใบบ่าก้วยก๋า มาต๋ำหื้อละเอียด แล้วก็เอาอกปู๋ลงต๋ำ (เอาแหลวๆ) หรือว่า จะใจ้เครื่องปั่น ปั่นเอาก็ได้เจ้า เอาส่วนผสมทุกอย่างใส่ลงไปแล้วปั่นหื้อเข้ากัน - เสร็จแล้วหมักไว้ 1 คืน - เมื่อหมักได้ตี้ ก็เอามาเคี่ยวไฟอ่อนๆ ถ้าไผว่างๆ ก็ใจ้เวลาประมาณ 1 วันในก๋ารเคี่ยวน้ำปู๋ 1 หม้อ แต่ถ้าบ่ค่อยว่างก็ใจ้เวลาหลายวันผ่อง(พอได้อยู่ก็เอามาเคี่ยว จะออกบ้านก็เอาออกละไว้หั้นก่อน ปิกมาก็เคี่ยวต่อได้เจ้า) พอเคี่ยวได้ตี้แล้ว เฮาก็จะได้น้ำปู๋กลิ่นยั่วน้ำลายไว้กิ๋นแล้วเจ้า ฮ้าๆๆ แ้ล้วในตี้สุด น้ำปู๋ของป่อตี้เคี่ยวตั้งแต่วันซืน ต๋อนนี้ใกล้จะได้กิ๋นแล้วเจ้า ฮ้าๆๆๆ จากปู๋ประมาณ 1 หม้อใหญ่ๆ พอเคี่ยวจนได้ตี้ จะเหลืออยู่น้อยเดว ( เปิ้นตึงว่าของลำๆ มันแป๋งยาก จะกิ๋นก็ยังกิ๋นยาก ) แม่มักขนาดน้ำปู๋เนี่ย แต่บ่เกยแป๋งเองเลย อยู่ในเมืองตวยน่ะเจ้า สั่งซื้อเปิ้นตลอดแต่ก็สั่งกะคนฮู้จักกั๋น กั๋วผ้าห่มอยู่ในน้ำปู๋555 กระปุกน้อยเดียวร้อยป๋าย มีผ่องก่อ อยากสั่งซื้อกระปุกอ่ะเจ้า อิอิ เสียดายบ่ได้แป๋งนักนะเจ้า แป๋งน้อยเดวหุ๊ ถ้าแป๋งนักจะได้แบ่งหื้อกั๋นเจ้า (บอกป่อแป๋งขายผ่องดีก้าหา แต่ท่าจะหื้อป่อปลีกวิเวกไปนั่งเคี่ยวน้ำปู๋ก๋างโต้งปุ้นละ ฮะๆ บ่ไหวหมูกั๊ดอก)
|
|
|
|
kington
บุคคลทั่วไป
|
|
« ตอบ #23 เมื่อ: วันที่ 04 ตุลาคม 2010, 11:14:54 » |
|
แม่ผมเปิ้นใส่พริกป่นเข้าไปโตย เผ็ดเหมาะขนาดเลยน่อ ตอนนี้กำลังเคี่ยวน้ำปู๋อยู่ กลิ่น หอม ตึ หอม ตึ้ง เลย..
|
|
|
|
|
kington
บุคคลทั่วไป
|
|
« ตอบ #25 เมื่อ: วันที่ 04 ตุลาคม 2010, 11:45:11 » |
|
แม่ผมเปิ้นใส่พริกป่นเข้าไปโตย เผ็ดเหมาะขนาดเลยน่อ ตอนนี้กำลังเคี่ยวน้ำปู๋อยู่ กลิ่น หอม ตึ หอม ตึ้ง เลย..
น้ำปู๋ตี้บ้านใกล้จะหมดละ แบ่งขายสักกระปุกน้อยๆได้ก่อเจ้า อิอิ เอ..จะปอก่อหา..มีออเดอร์ส่งนอกอยู่น่อ..บ่ธรรมดาเน้อน้ำปู๋แม่ผมส่งนอกโตยหนา ส่งไปสิงคโปร์ปู้นหนา...
|
|
|
|
~KT 2 U~
สมาชิกลงทะเบียน
ระดับ :ป.โท
ออฟไลน์
กระทู้: 2,601
♥ แม่ค้าออนไลน์ ผู้ซึ่งเลี้ยงลูกอยู่บ้าน ♥
|
|
« ตอบ #26 เมื่อ: วันที่ 04 ตุลาคม 2010, 11:46:20 » |
|
แม่ผมเปิ้นใส่พริกป่นเข้าไปโตย เผ็ดเหมาะขนาดเลยน่อ ตอนนี้กำลังเคี่ยวน้ำปู๋อยู่ กลิ่น หอม ตึ หอม ตึ้ง เลย..
น้ำปู๋ตี้บ้านใกล้จะหมดละ แบ่งขายสักกระปุกน้อยๆได้ก่อเจ้า อิอิ เอ..จะปอก่อหา..มีออเดอร์ส่งนอกอยู่น่อ..บ่ธรรมดาเน้อน้ำปู๋แม่ผมส่งนอกโตยหนา ส่งไปสิงคโปร์ปู้นหนา... อ๊อดเซ๊าะ !!!!!! ธุรกิจน้ำปู๋ร้อยล้านเน้อ อิอิ
|
|
|
|
kington
บุคคลทั่วไป
|
|
« ตอบ #27 เมื่อ: วันที่ 04 ตุลาคม 2010, 12:07:59 » |
|
แม่ผมเปิ้นใส่พริกป่นเข้าไปโตย เผ็ดเหมาะขนาดเลยน่อ ตอนนี้กำลังเคี่ยวน้ำปู๋อยู่ กลิ่น หอม ตึ หอม ตึ้ง เลย..
น้ำปู๋ตี้บ้านใกล้จะหมดละ แบ่งขายสักกระปุกน้อยๆได้ก่อเจ้า อิอิ เอ..จะปอก่อหา..มีออเดอร์ส่งนอกอยู่น่อ..บ่ธรรมดาเน้อน้ำปู๋แม่ผมส่งนอกโตยหนา ส่งไปสิงคโปร์ปู้นหนา... อ๊อดเซ๊าะ !!!!!! ธุรกิจน้ำปู๋ร้อยล้านเน้อ อิอิ แหมซักน้อยก่อจะได้เป๋น..ป้อเลี้ยง..แม่เลี้ยง น้ำปู๋ แล้ว ซื้อน้ำปู๋แถมเพลงโตย น้ำปู๋สีดำดำ ใส่ส้มตำอร่อยน่าดู อร่อยไหมน้ำพริกน้ำปู๋ อร่อยน่าดู น้ำปู๋นี่เอย ฮ่าฮิ้ว..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~KT 2 U~
สมาชิกลงทะเบียน
ระดับ :ป.โท
ออฟไลน์
กระทู้: 2,601
♥ แม่ค้าออนไลน์ ผู้ซึ่งเลี้ยงลูกอยู่บ้าน ♥
|
|
« ตอบ #33 เมื่อ: วันที่ 04 ตุลาคม 2010, 21:53:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~KT 2 U~
สมาชิกลงทะเบียน
ระดับ :ป.โท
ออฟไลน์
กระทู้: 2,601
♥ แม่ค้าออนไลน์ ผู้ซึ่งเลี้ยงลูกอยู่บ้าน ♥
|
|
« ตอบ #39 เมื่อ: วันที่ 05 ตุลาคม 2010, 19:33:01 » |
|
ข้าเจ้าต๋อนเจ๊ากิ๋นหนมปังปิ้งทาแยม ตะวาแยมหมด เลยเอาน้ำปู๋ปาดหน้าหนมปังแตน ลำขนาด ลำขนาด บ่เจื้อก็ลองผ่อเต๊อะ
ว่าแต้ว่าเล่นเจ้า ฮะๆ ^^" แต้อี้ ตะก่อนต๋อนฮับน้อง(4ปีก่อนละ )เจอขนมปังกะปิ ทำใจ๋บ่าได้นา - -"
|
|
|
|